Glasvezel verkeerslus

Glasvezel detectielus voor verkeerstoepassingen

Bij de implementatie van een detectielus in het asfalt wordt er in de ogen van Infra Sensor Solutions een onlogische werkprocedure gehanteerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De toplaag van het asfalt wordt aangebracht, vervolgens wordt de laag asfalt door walsmachines netjes tot een hechte structuur verwerkt. Na de afkoeling van het asfalt wordt deze structuur meteen teniet gedaan door het slijpen van sleuven t.b.v. de detectielussen. Na het aanbrengen van de detectielussen worden de zaagsneden gevuld met warme of koude bitumen.

Deze configuratie heeft tot gevolg dat de lussen bij elke periode van groot onderhoud worden vervangen. Tevens vergt het door de jaren heen regelmatig onderhoud om de detectielussen operationeel te houden. Denk hierbij aan het bijslijpen van de lussen bij spoorvorming, aan het afbrokkeling van de randstructuur van het asfalt, aan het los komen van de detectielussen gedurende vorstperiodes, et cetera.

Infra Sensor Solutions heeft een detectielus op basis van glasvezel ontworpen. Deze detectielus wordt in de onderlaag van het asfalt aangebracht en zal dus ook bij groot onderhoud van het wegdek onaangeroerd blijven. Bijkomstig voordeel van de eigenschappen glasvezel is dat het ongevoelig is voor elektromagnetische interferentie, en dus onder alle omstandigheden optimaal functioneert. Door deze slimme oplossing wordt de structuur van de toplaag van het asfalt niet aangetast en zal hierdoor naar verwachting ook langer zonder herstelwerkzaamheden functioneren. Dit resulteert weer in een aanzienlijk grotere beschikbaarheid van de rijbanen.

 

De ‘FIBER LOOP’ oplossing van Infra Sensor Solutions

FBG | Fiber Bragg Grating

Onze ‘fiber loop’ DIG_ISS_LUS (Digitale brochure Fiber Loop) oplossing is gebaseerd op de innovatieve Fiber Bragg Grating (FBG) technologie. Deze technologie brengt een groot aantal unieke voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn bijvoorbeeld de hoge mate van betrouwbaarheid en de lange levensduur.

Door de grote gevoeligheid van deze techniek is het mogelijk om de lussen diep onder de toplaag aan te brengen, zonder dat het zijn functionaliteit verliest.

 

De ‘Traffic flow’ oplossing van Infra Sensor Solutions

ISS_TrafficFlow_v4_NL