Over ons

Over Infra SENSOR Solutions:

drawing BedrijfspandInfra Sensor Solutions is ontstaan uit een initiatief van drie bedrijven die door middel van deze samenwerking een WIN-WIN situatie willen realiseren door meetgegevens van infrastructurele objecten als dienst in de markt te zetten.
Infra Sensor Solutions is gestart als een samenwerking tussen BAM Infratechniek BV, NBG Holding GmbH en Ostara Communications BV. Per 1 Januari 2014 heeft de directie van BAM Infratechniek, in het kader van een reorganisatie, besloten haar aandeel in Infra Sensor Solutions te koop aan te bieden aan de overige aandeelhouders. Dit heeft geresulteerd in het feit dat vanaf 1 Januari 2014 Ostara Communications en NBG Holding elk in het bezit zijn van 50% van de aandelen. De twee directeuren van deze firma’s (John van Steen en Karl Bauer) vormen gezamenlijk de directie.
Vanuit de directie is John van Steen aangesteld als  managing director.

Doelstelling:

Infra Sensor Solutions heeft zich tot doel gesteld om binnen afzienbare tijd een ISS_Logo_WithoutNameaanzienlijk marktaandeel te realiseren op het gebied van het leveren van meetgegevens van allerlei infrastructurele objecten.
De meetgegevens worden verzameld door gebruik te maken van innovatief beschikbare technieken zoals Fibre Bragg Grating, Distributed Strain Sensing, Distributed Temperature Sensing, Distributed Acoustic Sensing, et cetera. Per Januari 2013 heeft de directie besloten zich te focussen op het leveren van diensten gebruikt makend van de Fibre Bragg Grating techniek.
Infra Sensor Solutions onderscheidt zich door het leveren van meetgegevens als dienst. De  enorme kennis die op dit gebied binnen de participerende bedrijven is opgebouwd biedt een garantie voor de juiste specialistische ondersteuning. Het werkgebied bestaat in eerste instantie uit de BeNeLux, Engeland en Duitsland.

Missie:

Infra Sensor Solutions levert de gegevens ingewonnen door de monitoring van infrastructurele objecten en installaties o.b.v. DSC_0023anieuwe glasvezel(meet)technieken. De meetmethode is erg innovatief ten opzichte van het traditionele geodetisch meten. Middels de gebuikte technieken kunnen we online en continue over lange afstanden bewegingen meten (op micrometerniveau).
De slogan ‘METEN IS WETEN’ gaat bedrijven helpen bij de voorspelbaarheid van onderhoud.